Loading...
Mydibel, Moeskroen 2021-06-22T09:15:43+00:00

Project Description

Meer informatie over dit project ontvangen?

Neem contact op

Nieuwe productiesite voor Mydibel

In september 2020 heeft Mydibel te Moeskroen, actief in de ontwikkeling, product en commercialisering van aardappelproducten, hun nieuwe productiesite, Mydibel Fresh, in gebruik genomen. Hier zal voornamelijk verse voorgebakken frieten worden geproduceerd. Bij de bouw van de nieuwe site is duurzame ontwikkeling en samenwerking met regionale en lokale (onder)aannemers als speerpunt genomen. De nieuwe productiesite is gebouwd naast Gramybel dat gedehydrateerde aardappelproducten produceert. Prodoor mocht haar expertise in duurzame oplossingen natuurlijk in de praktijk brengen.

Duurzame deuroplossingen

De nieuwe site bestaat uit een productieruimte, verpakkingsruimte, vriesruimtes (2x) en expeditie. Prodoor plaatste voor dit project:  3 Prodoor snelroldeuren en 5 Prodoor sectionaal poorten. In Mydibel gaat niets verloren. Alle nevenstromen van het productieproces worden gerecupereerd waardoor het bedrijf in 90% van haar eigen energiebehoefte voorziet. Aan dit duurzame karakter heeft Prodoor een steentje bijgedragen door duurzame deuroplossingen aan te bieden en gefaseerd te installeren.

Over Mydibel

In 1988 stampte Roger Mylle, met 30 jaar ervaring, een gezonde dosis werklust en zin voor avontuur, de Belgische onderneming Mydibel uit de grond. Stap voor stap droeg hij zijn passie over aan zijn zonen, Bruno en Carlo. Vandaag is Mydibel nog steeds een innoverend, 100% familiaal bedrijf dat zich toespitst op de ontwikkeling, productie en commercialisering van aardappelproducten: verse producten (frieten), diepgevroren producten (frieten en pureespecialiteiten) en gedehydrateerde producten (aardappelvlokken en –granulaten). In 2018 verwerkte Mydibel meer dan 600.000 ton aardappelen tot afgewerkte producten. Het bedrijf telt ruim 650 werknemers en exporteert haar ruime gamma producten naar meer dan 120 landen.

“De samenwerking met Prodoor is vlot verlopen, problemen die zich voordeden werden telkens snel opgelost.”

Brecht Blondeel • Directeur GTS Engineering